Развлечения

  Карнавалът в Ксанти  Фестивал в Стария град  Спортове за развлечение

Карнавалът в Ксанти

 

Фестивалът в Стария град

 

Спортове за развлечение

 

 

Лицата на Ксанти 

Хората в този град са забележителна част от атмосферата. Младежите, които поддържат и градуса на строението в клубовете, и интелектуалния живот, като редовно импровизират малки галерии и театрални сцени из обществените пространства на Ксанти са студентите от местния университет. Тукашните гърци, много от които в момента са фермери, са приятно шумни из ресторантите, а гледката на забулени жени от помашката общност напомня за трудно изличимото влияние на Ориента върху Балканите.

 

Не пропускайте

 В никакъв случай не бива да си тръгнете от Ксанти, без да опитате проведенията на местната кулинария – сутзукакия, баклава, шекер паре, локум и много други. Кухнята е неделима част от атмосферата на града от спомените, които Ксанти оставя у посетителите си.

 

Винарна ВурвукелиМестните вина

 Северна Гърция насам се опитва да подобри качеството на своите вина и Ксанти е добра изходна точка да проучите доколкогърците успяват. На двайсетина километра от града, на входа за Авдера, с намира ,винарната Вурвукели. Засадила лозя през 1999 г., тя бутилира и продава от 2001 г. В дегустационната й зала можете да пробвате поредица бели и червени вина, а базата на сортовете мерло, совиньон блан, памид и гръцкия асиртико

Белвю в Керамоти Керамоти апартмънтс Вила „Екселсиор“ в Керамоти Villa Bellevue, Керамоти Еднофамилни къщи в Керамоти